______________________________________
یادداشت ها و مقالات ادبی رضا اسماعیلی:
شاعران انقلاب: عباس خوش عمل کاشانی
_____________________________________
جامع? ادبی ما «عباس خوش عمل کاشانی» را بیشتر با صفحه شعر مجله « جوانان» می شناسند. چرا که این شاعر شیرین سخن و طناز از سال 1360 تا 1376 مسئول صفح? شعر این مجل? پر مخاطب بوده است.
خوش عمل در سال های بعد از پیروزی انقلاب، در عرص? شعر و ادب حضوری فعال و تاثیر گذار داشته است. او در طول این سال ها به عنوان: شاعر، روزنامه نگار، طنزپرداز و ویراستار متون تخصصی ادبی فعالیت داشته است. مهم تر از همه، حضور معلمان? وی درمجل? جوانان، باعث تربیت نسلی از شاعران شده است که امروز هر یک برای خود نام و آوازه ای دارند.
این شاعر شیرین سخن در حوز? شعر طنز نیز از شاعران مطرح معاصر است که نامش با مجل? معروف «گل آقا» که به سردبیری زنده یاد کیومرث صابری چاپ و منتشر می شد، گره خورده است. تخلص وی در شعر طنز «شاطر حسین» است. انتخاب این تخلص شاید به نوعی ادای دین به پدر درگذشته اش باشد که علاوه بر افتخار مداحی اهل بیت (علیهم السلام)، کسب و شغلش شاطری بوده است.
به یاد دارم که این شاعر فرهیخته در سال هایی که ویژه نام? ادبی «گلچرخ» به همت استاد گرمارودی در روزنام? اطلاعات چاپ می شد - به عنوان ضمیم? روزنامه - به عنوان مشاور ادبی با این ویژه نام? ادبی همکاری می کرد. به خاطر استقبال اهالی شعر و ادب، «گلچرخ» بعدها از روزنامه مُنفک و تبدیل به مجله ای مستقل شد.
وی همچنین چند سالی ست که با «سایت شاعران فارسی» زبان که یکی از سایت های فعال ادبی ست همکاری دارد.
نکته دیگری که در بار? شخصیت ادبی خوش عمل باید حتما به آن اشاره شود، تسلط وی بر«علم عروض » است. وی به طور اکمل با ظرایف و دقایق بحور ادبی و ارکان عروضی آشناست و برای نسل شاعران جوان امروز که تشن? آموختن علم عروض هستند می تواند محل مراجعه باشد.
امید آن که بزرگانی همچون استاد خوش عمل را دریابیم و زمین? بهره مندی جامعه ادبی از دانش و بینش ادبی آنان را بیش از پیش فراهم کنیم. ما باید امروز قدرشناس خدمات برجست? «خوش عمل» ها باشیم تا نسل فردا نیز قدرشناسی از بزرگان را از ما بیاموزند و نام نیک این بزرگان را پاس بدارند – اینجنین باد.
+ نوشته شده در جمعه سیزدهم مرداد 1396ساعت 1:33 توسط رضا اسماعیلی |
بازدید امروز: 578
بازدید دیروز: 384
کل بازدیدها: 821323